2012-04-21 17:33:20• hírek • Póti Orsolya

Több mint 700 kutyát neveztek be gazdik a kiállításra

A Szatmárnémeti Ebtenyésztők Egyesülete szervezésében idén is megrendezésre került a dupla CACIB Nemzetközi Kutyakiállítás. A kiállítás első napja szombaton, április 21-én volt a Somesul Stadion területén.

A nívós kiállításra idén neveztek be a legtöbben, tizenhét országból érkeztek kutyák és gazdik. A szombati versenyre összesen 753 kutyát neveztek be gazdáik - tudtuk meg Dr. Molnár Zsolttól, a Szatmárnémeti Ebtenyésztők Egyesületének elnökétől. Az esemény igen szórakoztató hétvégi programnak bizonyult, hiszen a stadionba kilátogatók számtalan különleges, itthon még ismeretlen kutyafajtát láthattak.

A legkisebb termetűtől a legnagyobbig, szinte minden fajta képviseltette magát a rendezvényen. A bírák a fejállás, a szem szín, a fogak állapota mellett még nagyon sok apró részlet alapján minősítik az ebeket.

Az eseményen neves küllembírók vettek részt Olaszországból, Portugáliából, Magyarországból, Szlovákiából, Ukrajnából, Litvániából sőt Dániából is.

A rangos megmérettetés nem csupán az elnyert díjak miatt fontos a gazdáknak, hanem több tapasztalatot szereznek és hasznos tanácsokat kapnak ezeken a rendezvényeken. „A kiállításra évről évre a legszebb ebeket hozzák el, idén főként díjnyertes kutyákat neveztek be a gazdik." - mondta el Molnár Zsolt.

A rendezvény második napján, április 22-én 765 kutya mutatkozik be a közönségnek, és Szatmár legszebb kutyáját is kiválasztják. A szervezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a vasárnapi megmérettetésre is.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: